*****

Technikai adatlap

Fuel Factor X™ Üzemanyag Adalék Technikai információk, tesztek, hatásmechanizmusok, eredmények

Az eredeti Commercial White paper alapján készült fordítás, melynek célja, hogy bemutassa a Fuel Factor X™-t a teherszállítás, a szállítás, a bányászat, az építőipar és az energiatermelés ipari és kereskedelmi felhasználóinak világszerte.

A termék, amelyet a MyDailyChoice, Inc. forgalmaz, egy többcélú és átfogó üzemanyag adalék, amelyet széles körben teszteltek különböző vállalkozásokban és iparágakban, pozitív gazdasági, működési és környezeti előnyökkel jár. Ennek a terméknek a használata világszerte elterjedt a szállítási, bányászati és energiatermelési ágazatokban, és jelentős eredményeket hozott minden területen.

A kimerítő tesztelés és az azt követő eredmények négy hatás bizonyítására irányultak:

 • Működési: Üzemanyag-takarékosság és motorhatékonyság
 • Környezetvédelmi: Biztonságos megoldás a csökkentett károsanyag-kibocsátás érdekében
 • Fenntartási: Csökkenő költségek: Eszközök beruházási ráfordításai: az eszközök rendelkezésre állásának növelésével
 • Gazdasági: A teljes nettó megtakarítás közvetlenül befolyásolja az eredményt.

Bár mind a négy területet értékelték, a tesztek elsősorban a leggyorsabb és leginkább mérhető hatások kombinációjára összpontosítottak, amelyek közvetlenül befolyásolják az eredményt (üzemanyag takarékosság) és a környezetet (csökkentett kibocsátás)

Fuel Factor X™

A Fuel Factor X™-et eredetileg egy Fortune 500 listán szereplő laboratórium fejlesztette ki, hogy megoldja a készenléti energiarendszerek (diesel áramfejlesztő) tüzelőanyag tárolásával kapcsolatos problémákat. A motorokat gyakran negatívan befolyásolja az üzemanyagok minősége és változatossága.

A Fuel Factor X™ megoldja ezeket a problémákat azáltal, hogy visszatér a nemzetközi (ASTM és ISO) előírásokhoz, vagy azokon belül tartja az üzemanyagokat. A legfejlettebb szerves-fém katalizátor vegyület hozzáadásával az általános égési hatékonyság javítása érdekében a Fuel Factor X™ úgy fejlődött, hogy megfeleljen a további üzleti igényeknek és követelményeknek. Egy fejlett szintetikus kenőanyag hozzáadása az alacsony kéntartalmú üzemanyagok motoralkatrészekre gyakorolt hatásainak ellensúlyozására teszi teljessé a termék alkalmazhatóságát a privát szektorban. Az eredmény egy átfogó, magasan tesztelt, szabadalmaztatott üzemanyag kezelő készítmény, amely óriási értéket tud nyújtani minden üzemanyag fogyasztó iparág számára.

A MyDailyChoice Fuel Factor X™ egyedülálló helyet foglal el a piacon, mivel lényegesen több előnyt biztosít, mint a hagyományos, egycélú üzemanyag adalékok. Az alábbiak a fő funkcionális összetevőket mutatják be:

 • Égési katalizátor és égési sebesség módosító;
 • Cetánszám-javítóként működik, csökkenti a gyulladási pontot;
 • Csökkenti a kibocsátást, beleértve a kormot, CO-t, NOx-ot és THC-t (összes szénhidrogén);
 • Demulgeál, vizet mozgat az üzemanyagból, segíti annak kiürülését;
 • Kenőanyagként és mosószerként működik;
 • Diszpergálószerként eltávolítja az üzemanyagban lévő szilárd anyagokat;
 • Polimerizációs késleltetőként megakadályozza a szilárd anyagok további képződését;
 • Megakadályozza az üzemanyagtartályok belső korrózióját és tönkremenetelét;
 • Fémdezaktivátorként megakadályozza a katalitikus oxidációt;

A Fuel Factor X™ minden üzemanyagban és fűtőolajban oldódik, nem veszélyes, és rendkívül alacsony kezelési arányt igényel, mivel 1 gallon 10 000 U.S. gallon üzemanyagot kezel (1/4 uncia 20 gallon, 75,7 liter 7,39 ml üzemanyagot). Részletes termékinformációkat találhat az A. mellékletben – Termékinformáció, B. melléklet – MSDS (anyagbiztonsági adatlap) és a C. mellékletben – Gyakran ismételt kérdések

A ,,jobb égés” hatása

Az égési folyamat értékelésekor minél jobban „ég” a rendelkezésre álló tüzelőanyag, annál több CO₂ gáz keletkezik, és annál több lóerő lesz. Az eredmény jobb üzemanyag fogyasztás. Ezen égési melléktermékek mérései igazolhatják az égési sebesség módosító hatását:
Üzemanyag = Szén  Szemcsés anyag (korom) + HC   CO    C2

Ez a folyamat azt mutatja, hogy minél teljesebb a tüzelőanyag elégetése, annál jobbra haladva nőnek a mért mennyiségek. Az üzemanyag szénre bomlik, amelyet szemcsés anyagként (korom) és el nem égett szénhidrogénekre (el
nem égett üzemanyag) mérnek. A többi gáz mennyisége megnövekszik, ha az üzemanyagot hatékonyabban égetik el. A folyamatos tesztelés magában foglalja a melléktermékek mérését a Fuel Factor X™ használata előtt és után. Megfigyelték a motor kulcsfontosságú alkatrészei széntartalmának csökkenését, ami jobb égést jelez. A részecskék és az elégetetlen szénhidrogének (HC) mennyiségének csökkenése alacsonyabb károsanyag kibocsátást jelent. Fontos megjegyezni, hogy a Fuel Factor X™ pozitívan befolyásolja a folyamatot, mégpedig az égés alacsonyabb hőmérsékleten történő aktiválásával. Ennek egy másodlagos hatása, hogy csökken a nitrogén oxidok kibocsájtása, ha a motort megfelelően karbantartják, és a levegő üzemanyag keveréket a megfelelő specifikációra állítják be.

A kenőképesség hatása

Az üzemanyagok kéntartalmának csökkentésére irányuló közelmúltbeli jogszabályi változások a dízel üzemanyagok belső kenőképességének csökkenését jelentették. Az Európai Parlament és a Tanács 98/70/EK irányelve (1998. október 13.) a benzin és a dízelüzemanyagok minőségéről tartalmazza, hogy a dízelolaj kéntartalma nem haladhatja meg a 10 mg/kg-ot, ezzel drasztikusan csökkent az üzemanyag kenőképessége is. A Fuel Factor X™ olyan szintetikus kenőanyagot tartalmaz, amely megfelel az Engine Manufacturers Association (EMA) által preferált dízel üzemanyag kenési specifikációnak, az FQP-1-nek. Az ASTM D-6079 dízel kenési specifikációs tesztje kimutatja a motorgyártók, a szabványügyi testületek és az üzemanyag gyártók által meghatározott adatokat. Azt mondja, hogy az 520 μm-nál (mikron) nem nagyobb átmérőjű „kopási hegek” szabványos kopási teszt eredményeként elfogadhatóak. Az FFX™ kenőanyaga az ASTM D-6079 tesztspecifikációi szerint elemezve mindössze 440 μm-es kopási heget eredményezett, ami messze meghaladja a motorgyártók kenési specifikációira vonatkozó követelményeket.

Üzemanyag a raktárban

A Fuel Factor X™ az üzemanyag tárolási stabilitásával kapcsolatos összes problémával foglalkozik. Számos olyan tényezőt azonosítottak, amelyek az üzemanyag szennyeződéséhez és minőségromlásához vezetnek. Ez azt jelenti, hogy lassan kiválik az ASTM specifikációiból, negatívan befolyásolva az égést és hozzájárulva a károsanyag kibocsátáshoz. A Fuel Factor X™ eltávolítja a vizet, megakadályozza a szénhidrogének molekuláris láncolódását, megakadályozza az üzemanyag katalitikus oxidációját, megakadályozza a tartályok korrózióját, eltávolítva a részecskéket, és megelőzi az iszap felhalmozódását.

Garanciális problémák

Az égési folyamat megváltoztatásának mérlegelésekor aggodalomra adhat okot a motor mechanikai működésére gyakorolt hatás és az OEM garancia. Fuel Factor X™ nem befolyásolja a motor mechanikai működését; az üzemanyag által biztosított specifikációkkal és képességekkel működik. Az OEM garanciák bevett gyakorlata, hogy nem támogatják és nem ítélik el az utólagos kezelések vagy üzemanyag adalékanyagok használatát. Az üzemanyag adalékanyag használata önmagában nem érvényteleníti a gyártói garanciát. Számos gyártó kínál saját alkalmazás-specifikus adalékanyagot vagy dízel üzemanyag kondicionálót. A garanciára vonatkozó szabályozások megakadályozzák, hogy a motorgyártó érvénytelenítse a járműre vonatkozó garanciát egy utángyártott alkatrész vagy kezelés miatt, kivéve, ha bizonyítani tudja, hogy az utángyártott alkatrész vagy kezelés okozta vagy hozzájárult a jármű meghibásodásához. A Fuel Factor X™ hosszú múltra tekint vissza a szállítási szektorban. A felhasználók nem számoltak be az üzemanyag kezeléséből eredő negatív hosszú távú hatásokról. Ebbe beletartoznak a termék több egymást követő éven keresztüli autóbusz-, mozdony-/vasút-, tranzit-, óceánjáró hajói, bányászati és teherfuvarozási flották felhasználói. Egyik sem jelentett problémát a jótállással kapcsolatban.

FFX Összegzés

Az elismert szabványoknak való megfelelés iránti igény kielégítésre került azáltal, hogy a Fuel Factor X™-t kiterjedt laboratóriumi és gyakorlati tesztelésnek vetették alá.

 • A Fuel Factor X™ elérte az ASTM D975 és az ISO üzemanyag előírásokat;
 • Az EPA jóváhagyta a terméket az átfogó regisztrációs és értékelési folyamaton keresztül (#217020001 per CFR 79.23) (lásd D. dokumentum – EPA regisztráció);
 • Az American Trucking Association által megkövetelt tesztelés, a SAE J1321 TMC/SAE üzemanyag fogyasztási vizsgálati eljárás, Type II, Fuel Factor X™ 8,2%-os üzemanyag fogyasztási javulást ért el. Ezt a tesztet egy független laboratórium végezte el merev vizsgálati protokollok szerint, hogy biztosítsa a ± 1%- os vizsgálati pontosságot.
 • A kenőanyag bevonása biztosította, hogy az Fuel Factor X™ megfeleljen a motorgyártó FQP-1 kenési szabványának;

A termék előnyei a sok járművet üzemeltető, ezáltal magas üzemanyag fogyasztással rendelkező cégek számára jelenti
a legnagyobb megtérülést.

Esettanulmányok (2008, USA)

A flottakezelő szervezet tesztvállalatával folytatott megbeszéléseket követően nyilvánvalóvá vált, hogy különböző járműveken kell tesztelni, hogy bizonyítsák az Fuel Factor X™ értékét és átfogó jellegét. Ez azt eredményezte, hogy a tesztbe különböző típusú járműveket vontak.
A MyDailyChoice Fuel Factor X™ tesztelésének megkezdése előtt kialakították a személyzettel a termék hatékonyságának és a kérdéses üzemanyag rendszerekre gyakorolt hatásának vizsgálati módszerét. Számos referenciával felvették a kapcsolatot, és kidolgoztak egy olyan módszertant, amely a legjobb „útközbeni” üzemanyag vizsgálati eljárásokat kínálja.

Vizsgálati eljárások

Úgy döntöttek, hogy a terméket két különböző motorral működő járművön tesztelik, az egyik dízel, a másik pedig benzines. A Fuel Factor X™ két járműre gyakorolt hatásának mérése érdekében a legutóbbi üzemanyag fogyasztások elemzésével egy gallononkénti mérföldet határoztak meg. A sofőrök és a szerelők is lehetőséget kaptak visszajelzéseik megtételére.

Megállapítások

Az alábbiakban a tesztcég flottakezelési egysége alatt üzemeltetett dízel- és benzinüzemű járműveken végzett tesztek eredményeit közöljük. Mivel az FFX 4 területen jelent előnyt, mindegyiket külön választottuk a részletes elemzés érdekében.

 • Üzemanyag-takarékosság és motorhatékonyság: Januártól kezdődően hat hétig futott a Fuel Factor X™ két vándorszerelő járművében, az egyik egy GM Dieselben, a másik pedig egy Ford benzin üzemű teherautóban. A kutatások kimutatták, hogy a dízeljármű átlagosan 12,4 mérföld/gallon, a benzin üzemű pedig 9,1 mérföld/gallon fogyasztást mutat. Hat hetes tesztadatok összegyűjtése után megállapították, hogy a járművek átlagosan 12%-kal javultak az üzemanyag fogyasztásban. Ezt az eredményt a nagyon rossz időjárási körülmények ellenére is sikerült elérni. A sofőrök azt is megjegyezték, hogy járműveik azonnal elindultak, összehasonlítva másokkal, akiknek nehézségeik voltak ugyanolyan zord hőmérsékleten. Ugyanebben az időszakban a Fuel Factor X™ rendszerrel végzett egyéb tesztek eredményei 9,34%-os javulást mutattak a hosszú távú teherfuvarozási csoportnál, 7,2%-os javulást a nagy hulladékszállító, valamint 7,0%-os javulást a hosszú és rövid távú szállítást végző fuvarozási logisztikai cégnél. A tesztjárművek motorhatásfoka 21%-kal javult az üzemanyag jobb égésének eredményeként.
 • Környezeti: A Fuel Factor X™ nem veszélyes anyag. A termék összetételében nincsenek rákkeltő vegyszerek, amelyek befolyásolják a kezelését, nincs alkohol, amely kiszárítaná a motort és az injektorokat. Könnyen és biztonságosan szállítható, kezelhető és tárolható. A teszteket illetően a károsanyag-kibocsátás csökkent az FFX™-el kezelt üzemanyag mennyiségének köszönhetően. Amint az összes teszt bebizonyította, a meglévő üzemanyag jobb égetése jobb üzemanyag fogyasztást és jobb károsanyag-kibocsátást jelent. A megfelelő levegő/üzemanyag keverékkel végzett kémiai eljárás alacsonyabb NOx kibocsátást eredményez, ha az üzemanyagot FFX™-el kezelik.
 • Karbantartás: Az FFX™ összetétele számos olyan komponenst tartalmaz, amelyek célja a hatékonyság javítása az üzemanyagra gyakorolt hatás és a teljes üzemanyag rendszertisztítása/kenése révén. Ennek eredményeként a megoldás segít ezeknek az alkatrészeknek a kenésében, hogy biztosítsa a folyamatos legjobb „porlasztást”. Az FFX™ használata hozzájárul a szervizelési idők csökkentéséhez. Minél jobb az égés, annál kevesebb a fekete füst, ami kevesebb szenet és kormot eredményez, amelyek károsíthatják a motor és a kipufogórendszer alkatrészeit. Az égési aktiválás hőmérsékletének csökkenése az alkatrészek kisebb kopását és elhasználódását jelenti; ezen alkatrészek élettartamának meghosszabbítása lehetővé teszi a szervizintervallumok növelését, a termelékenység javítását és a többi funkció karbantartási idejének növelését. Az egyéb megtakarítások magukban foglalják a pótalkatrész készlet költségeit és ezen eszközök leállási idejét.
 • Gazdasági: Bebizonyosodott, hogy a Fuel Factor X™ használata minden vizsgált területen jelentős előnyökkel jár. Az FFX™ használatának hatásának felmérése során a tesztek megerősítették a flottakezelő társaságok számára elérhető nettó megtakarítást az üzemanyag fogyasztás tekintetében. Ezek a megállapítások a szállítmányozási szektorban mások megállapításait is jelzik.

A fenti pénzügyi hatás nem tartalmazza a következő fontos területeket:

 1. Csökkentett karbantartási költségek, beleértve, de nem kizárólagosan a karbantartási órák csökkentését, az
  injektorcserét, a pótalkatrészeket és a motor élettartamának meghosszabbítását;
 2. Csökkentett életciklus-költségek (tisztább üzemanyag rendszerek és tisztább motorok);
 3. Jobb eszközkihasználás, amely lehetővé teszi a termelékenység növelését;
 4. A megnövekedett szervíz intervallum a nagyobb rendelkezésre állás a beruházási költségek csökkenéséhez
  vezet;
 5. A jelenleg használt egyéb egycélú üzemanyag adalékok használatával járó költségek esetleges kiküszöbölése;
 6. Jobb hidegindítás, simább alapjárat és a fekete füst megszüntetése; és
 7. Javuló környezeti hatások.
  A vizsgált cég általános gazdasági (2008-as árakon számolva) hatásértékelése a következő volt:

Használati szempontok

Számos olyan csomagolási és szállítási lehetőség létezik, amelyek minimalizálják a megvalósítás költségeit, és minimálishatással vannak a logisztikai költségekre. Az FFX™ magas koncentrációja és az alacsony kezelési arány miatt a termék helyszíni készletének alacsonynak kell maradnia, minimalizálva a termék előzetes megvásárlásához szükséges tőkekiadást. A sokféle csomagolási lehetőség is biztosítja a könnyű használatot a közvetlenül az üzemanyagba történő adagolást. Az üzemanyag FFX™ kezelésének lehetséges módja az, ha a terméket közvetlenül a nagyméretű üzemanyag tároló tartályokba töltik. Az is lehetséges, hogy egyéni üzemanyag beszállítókkal megbeszéljük a szállító jármű tartályaiban lévő üzemanyag kezelését. Ez a lehetőség nyilvánvalóan a vásárolt üzemanyag teljes mennyiségétől és a szállító hajlandóságától függ, hogy az üzemanyagot szállítás előtt kezelje. Csomagolási lehetőségek is rendelkezésre állnak akár húsz (20) gallon mennyiségek egyidejű szállítására. Ez az opció olyan kisebb járműveknél használható, amelyek nem mindig a központi üzemanyagtöltő állomásokon tankolnak.

Következtetés

A MyDailyChoice Fuel Factor X™-et laboratóriumi és helyszíni műveletekben tesztelték, és jelenleg számos szervezetnél használják világszerte. A folyamatos tesztelés eredményeként bebizonyosodott, hogy a termék jelentős értéket képvisel. Az FFX™ folyamatos használata minden méretű szervezet számára jelentős előnyökkel jár, aminek hatásai a működési hatékonyság, a környezetvédelem, a karbantartási költségek és a tőkekiadások csökkenése, valamint a csökkentett üzemanyag-fogyasztás révén általános gazdasági megtakarítások terén mutatkoznak meg.

MyDailyChoice, Inc. szabadalmaztatott vegyület

A Fuel Factor X™ hajtókomponense vagy elsődleges hatóanyaga egy organikus-fém üzemanyag katalizátor, amelyet a legszigorúbb vizsgálati eljárások segítségével értékeltek jó hírű és megbízható laboratóriumok és kormányzati szervek.
SAE Paper 900154 arra a következtetésre jutott, hogy az FFX™-ben lévő hatóanyag javította az üzemanyag oktánszámát, drámaian csökkentette a károsanyag kibocsátást, miközben javította az üzemanyag hatékonyságot.

U.S. Department of Interior Bureau of Mines Paper RI 9438 – megállapította, hogy a felhasznált hatóanyag az FFX™, jelentősen csökkenti a károsanyag kibocsátást.

Southwest Research Diesel Engine Emission Control Technologies Paper, A B. függelék B.3.5 alszakaszában az FFX-ben lévő hatóanyagot katalizátorkomponensként írja le, amely növeli a cetánszámot, és csökkenti az új dízel részecskeszűrők (DPF) kiégési idejét és hőmérsékleti követelményeit.

Southwest Research Paper, A Hydrocarbon Fuel Chemistry dokumentáció tájékoztat arról, hogy a benne lévő hatóanyag az FFX™ 20%-kal csökkenti a kompressziós gyújtás károsanyag-kibocsátását, és 10% kal javítja az üzemanyag hatékonyságot.

NIOSH IC 9642, Department of Health and Human Services Paper, A 2.2.3 alszakasz azt jelzi, hogy az FFX™- be beépített hatóanyag 25%-kal csökkenti a füstrészecskéket, valamint csökkenti a kiégési időt és a hőmérsékletet az új dízel részecskeszűrőkben (DPF).

Canadian Environment Protection Agency Paper, Az 5.2.4.1. alszakasz megállapította, hogy az FFX™-ben használt hatóanyag 23%-kal csökkenti a dízel részecskeszűrő (DPF) által szűrhető anyagot, és 22%-kal csökkenti az összes részecskeanyagot.

California Air Resource Board (CARB), 3D levegőminőség-kibocsátási jelentés; A b függelék kimondja, hogy az FFX™-ben lévő hatóanyag csökkenti az új dízel részecskeszűrők (DPF) kiégési idejét és hőmérsékletét. A tesztek a részecskék mennyiségének 20%-os csökkenését mutatják DPF nélkül, és kétszeres csökkenést DPF esetén.

Olsen Laboratories megállapította, hogy az FFX™ csökkentette a károsanyag kibocsátást az EPA Highway Fuel Economy Test (HFET) és a Federal Test Procedure (FTP) során.

Számos további ilyen teszt áll rendelkezésre, amelyek dokumentálják a szerves fémes hatóanyag teljesítményét, amely létfontosságú része a Fuel Factor X™ sikerének. Emiatt a vizsgáló szervezetek, mint például a jelen dokumentumban
említettek, sokszor értékelték ezt a szerves fémvegyületet, hogy biztosítsák a minőségi és mennyiségi teljesítményt.

Lehetséges példák a nettó megtakarítási becslésekre
(csak referenciaként)

A példák csak a csökkentett üzemanyag-fogyasztásból származó megtakarításokat tükrözik, és NEM tartalmaznak további megtakarításokat, amelyek csökkentett karbantartással, csökkentett pótalkatrész vásárlással, csökkentett motorleállással, általános működési hatékonysággal és megnövelt berendezés életciklussal érhetők el. Ezek a megtakarítások a fenti összegek bármelyikén felül lesznek.

A melléklet – Termékinformáció

A Fuel Factor X™ az olajban oldódó organikus-fémek egyedülálló keveréke, amely jobb általános teljesítményt eredményez a belső égésű motorban. Ha benzinhez vagy dízel üzemanyaghoz adják, az Fuel Factor X™ csökkenti a fogyasztást, csökkenti a szén-dioxid-felhalmozódást és a korommal kapcsolatos karbantartási problémákat, valamint csökkenti a fosszilis tüzelőanyagok használatával a környezetbe kerülő káros kibocsátásokat és szennyező anyagokat, valamint növeli a rendelkezésre álló lóerőt. A jelentés célja, hogy részletes magyarázatot adjon arról, hogy a Fuel Factor X™ hogyan éri el ezeket az eredményeket.
A Fuel Factor X™ fejlett égési sebesség módosítót és égésfelület módosító katalizátort tartalmaz, amely benzinnel vagy gázolajjal kombinálva (1) növeli az égési reakció sebességét, és (2) megváltoztatja az üzemanyag molekuláris felületi szerkezetét, így hatékonyabb égési folyamatot ér el. A katalizátor olyan anyag, amely csökkenti a reakció elindításához szükséges energia mennyiségét, és növeli a reakció sebességét anélkül, hogy a folyamat során elhasználódna.

A katalizátort újra és újra felhasználják anélkül, hogy tartós lebomláson menne keresztül. A Fuel Factor X™ összetevőit újra és újra felhasználják. Amikor ez megtörténik, a teljes égési idő megváltozik, ami lehetővé teszi a Fuel Factor X™ kis kezelési alkalmazását. A Fuel Factor X™ hatóanyaga megakadályozza, hogy a koromrészecskék a berendezésekhez és a fém felületekhez tapadjanak. A termék deaktiválja azokat a helyeket, ahol nemkívánatos kémiai folyamat fordul elő.

A koromrészecskék egy belső magból és egy külső héjból állnak, amint azt nagy teljesítményű átmeneti elektronmikroszkópok (TEM) segítségével látjuk. A koromszemcsék belső magját kis szénrészecskék alkotják, a külső héjat pedig a belső mag perifériájával párhuzamosan elhelyezkedő, grafit szerkezetű szénkristályok alkotják. A külső héj kialakulása után a koromrészecske elégetése szinte lehetetlen. A dízelmotorokban a koromképződés csökkentése érdekében olyan mechanizmusokra van szükség, amelyek oxidálják a korom belső magját, mielőtt teljesen kialakulna.

A Fuel Factor X™ hatóanyagai hatékonyan elősegítik ezt a folyamatot. A Fuel Factor X™ emellett csökkenti az üzemanyag cseppek méretét, és így megnöveli az égési felületet. Az üzemanyag cseppek méretének ez a csökkenése lehetővé teszi az üzemanyag oxigén ütközések gyakoriságának növelését, végső soron a reaktánsok koncentrációjának növelését, és ezáltal a reakció sebességének növelését. A Fuel Factor X™ a normál gyulladási pontnál 200 Celsius-fokkal alacsonyabb
hőmérsékleten indítja el az üzemanyag égési folyamatát. Ez a reakció olyan égési és tüzelőanyag égetési hatékonyságot eredményez, amely jobban hasonlít a benzinmotorok ideális OTTO ciklusára, és hatékonyabb üzemanyag égetésre a dízelmotoroknál.

A Fuel Factor X™ eredményeként létrejövő hatékonyabb égési folyamat kiküszöböli a dízelmotorokban a koromrészecskék képződését azáltal, hogy a szénhidrogének elégetését idézi elő, mielőtt a kondenzátumok koagulálódhatnának. Az égési felület módosítása a Fuel Factor X™ fontos összetevője. A nagyobb részecskefelületek a rendelkezésre álló tüzelőanyag teljesebb elégetését és a részecsketömeg-felhalmozódás csökkenését eredményezik. A motor korrozív és koptató lerakódásai soha nem képződnek, vagy ha jelen vannak, az üzemanyag folyamatos és jobb égésének köszönhetően fokozatosan megszűnnek. Az elégetéssel és a berendezés felületén a koromszemcsék felhalmozódásának megszüntetésével a káros kibocsátás jelentősen csökken. A Fuel Factor X™ emellett megakadályozhatja a szénlerakódások felhalmozódását a turbófeltöltők gázoldalán. Ennek köszönhetően a turbófeltöltő névleges hatásfoka megőrizhető és mosás elkerülhető.

A Fuel Factor X ™ további összetevői közé tartoznak a benzin- és dízelmotorokhoz használható tisztítószerek, a szivattyúk és befecskendezők kezelésére szolgáló kenőanyagok, egy korróziógátló, amely az üzemanyag rendszer fém részeit újként tartja meg, egy demulgeálószer, amely csökkenti és megszünteti a kondenzációt az üzemanyag rendszerben, stabilitást biztosító szerek a tárolt tüzelőanyag élettartamának meghosszabbítására, és polimerizációt lassító anyagok a szilárdanyag képződés csökkentésére. A Fuel Factor X™ használatának további előnyei közé tartozik a hideg és savas korrózió csökkentése, a magas hőmérsékletű korrózió csökkentése és még sok más. A Fuel Factor X™ összetevőinek rendkívül koncentrált keveréke (1/4 uncia akár 20 gallon üzemanyagot is kezel) szükségtelenné teszi több olyan termék
használatát, amelyek egyetlen tünet kezelésére szolgálnak. A Fuel Factor X™ rendszeres használata optimális eredményeket tesz lehetővé a motor teljesítményében, ha kombináljuk bármely belső égésű motor rendszeres és ütemezett karbantartásával.

B melléklet – Termék biztonsági adatlap

MATERIAL SAFETY DATA SHEET
MYDAILYCHOICE, INC
12382 SOUTH GATEWAY PARK PLACE, SUITE B800
DRAPER, UT 84020

C melléklet – Gyakran Ismételt Kérdések

 • K. A Fuel Factor X™ használata érvényteleníti a motor gyártói garanciáját?
  V. Nem, a motorgyártók nem tehetnek különbséget az üzemanyag adalékok használatával szemben. A jótállási törvény értelmében a motorgyártóknak azt az álláspontot kell képviselniük, hogy az üzemanyag adalékanyag használata NEM érvényteleníti a motor garanciáját, kivéve, ha bizonyítható, hogy az adott adalékanyag okozta a hibát. A gyártók azt állíthatják, hogy bizonyos adalékanyagok használata hasznosnak bizonyulhat.
 • K. Hogyan működik az Fuel Factor X™?
  V. A Fuel Factor X™ olajban oldódó, fémorganikus vegyületet tartalmaz, amely „égési sebességmódosítóként” és „katalizátorként” működik, hogy csökkentse az üzemanyag gyulladási pontját az égéstérben. Csökkenti az égési hőmérsékletet 650 Celsius fokról 450 Celsius fokra, ami megnöveli az égés időtartamát. Ez az üzemanyag rendelkezésre álló BTU-inak teljesebb égését eredményezi. A termék csökkenti az égéstérbe fecskendezett tüzelőanyag cseppek méretét is, így növeli az elégethető felületet. Ez teljesebb üzemanyag elégést eredményez, ami növeli a lóerőt, növeli a futásteljesítményt, csökkenti a károsanyag-kibocsátást és tisztítja a motort.
 • K. Miben különbözik a Fuel Factor X™ a piacon lévő összes többi adaléktól?
  V. A Fuel Factor X™ egy bevált üzemanyag adalék, amelyet a bányászatban az elmúlt 12 évben használnak. Nagyon koncentrált; egy gallon 10 000 gallon üzemanyagot kezel. Nem csak égési katalizátorral rendelkezik, amely segít növelni az üzemanyag fogyasztást, a Fuel Factor X™ tisztítószereket is tartalmaz, amelyek eltávolítják a káros lerakódásokat az üzemanyag szivattyúkról és befecskendezőkről. Kenőanyagokat, amelyek kenik a
  dugattyúkat, üzemanyag szivattyúkat, befecskendezőket és csökkentik a súrlódást. Üzemanyag stabilizátorok a
  tárolt üzemanyag élettartamának meghosszabbítására, polimerizációt késleltető anyagok és diszpergálószerek az üzemanyagban lévő iszap csökkentésére, rozsda- és korróziógátlók az üzemanyag rendszer korróziójának megelőzésére és demulgeálószerek az üzemanyagban képződő víz csökkentésére.
 • K. Használhatok alacsonyabb minőségű üzemanyagot Fuel Factor X™ használatakor?
  V. A Fuel Factor X™ formula lehetővé teszi, hogy a legalacsonyabb oktánszámú üzemanyagot használja anélkül, hogy csörgést vagy alacsonyabb motorteljesítményt okozna.
 • K. Mi történik, ha az ajánlottnál több Fuel Factor X™-et töltök a tankomba?
  V. A túlzott kezelés nem jár negatív hatással a motorra. Azonban nem ér el jobb eredményeket, ha többet használ a képletből. A javasolt kezelési arány bizonyítottan biztosítja a legjobb eredményt.
 • K. Kell-e a Fuel Factor X™ üzemanyagot hozzáadnom egy üres tankhoz?
  V. A Fuel Factor X™ úgy készült, hogy gyorsan szétszóródjon a teljes üzemanyagtartályban; nem számít, hogy az adalékanyagot üres vagy teli tartályon adjuk hozzá. Azonban ésszerűbb az adalékanyag hozzáadása az üzemanyag tankolása előtt.
 • K. Mit jelent az EPA regisztráció?
  V. Az EPA regisztráció megszerzéséhez a terméknek át kell mennie egy háromfázisú teszten. A cél a belső égésű motorokban használt adalék minőségének biztosítása. Ez nem jelenti azt, hogy az EPA jóváhagyja a terméket.
 • K. A termék használata károsíthatja a motoromat?
  V. A Fuel Factor X™-t kifejezetten tesztelték, hogy biztosítsák az összes szabványnak és teljesítménykritériumnak való teljes megfelelést. A termék nem károsítja a motort.
 • K. Az Fuel Factor X™ veszélyes anyagnak minősül?
  V. A Fuel Factor X™ nem minősül veszélyes anyagnak, és külön veszélyes figyelmeztetések nélkül szállítható.
  A termék MSDS (anyagbiztonsági adatlap) kérésre elérhető. Orvosi kezelés szükséges, ha a terméket lenyelték. Gyermekek elől elzárva tartandó
 • K. Megbízható-e a gépkocsiban lévő átlagos fogyasztás mérés kijelző?
  V. A mai személygépkocsikban és teherautókban található legtöbb számítógép átlagos fogyasztást mutat, ami számos különböző módon kiszámítható. A Fuel Factor X ™ használata előtt ajánlatos egy valódi fogyasztást megállapítani, ami a megtett kilóméter és a tankolás mennyiségéből számítható ki. Ezután az adalékanyag felhasználása után ugyanazzal a módszerrel értékelje át a megtakarítást.
 • K. Mi a különbség a lobbanáspont és az égési pont között?
  V. Bármely illékony folyadék lobbanáspontját az a legalacsonyabb hőmérséklet fejezi ki, amelyen a folyadék oxidálószer (levegő) hozzáadásával egy külső gyújtóforrás segítségével gyúlékony keverékké tud elpárologni. Ez nem jelenti azt, hogy a keverék tovább ég, ha a gyújtóforrást eltávolítják; ez csak azt jelenti, hogy külső gyújtóforrással meggyullad. Az illékony folyadék folyamatos égését „Tűzpontnak” nevezik. Az illékony folyadék égési vagy gyulladási pontja jelentősen eltér. Ez az a pont, ahol a tüzelő anyagot egy égéstérbe fecskendezik be, valamikor az öngyulladás felett (körülbelül 260 Celsius fok), ahol teljesen elkeveredik az oxidálószerrel (levegővel) és meggyullad. Ez 420-500 Celsius fok körüli hőmérsékleten történik. Ez csak egy becslés a hőmérsékletre vonatkozóan, mivel a hőmérsékletet sok más változó is befolyásolja, például az üzemanyag típusa, a levegő bemeneti hőmérséklete, a terhelés, a motor kialakítása stb. az égési vagy gyulladási pont, mivel az égési hőmérséklet a hőtágulás miatt jelentősen meghaladja az égési vagy gyulladási pont hőmérsékletét