BodyMelt életmódváltó program – 2 hetes eredmény

December 1-el elstartolt a BodyMelt kihívásom, aminek egyetlen célja, hogy megmutassam 90 nap alatt mi mindenre képes a test, ha több oldalról támogatjuk. Még mielőtt azt gondolnád, hogy ki az a barom aki Decemberben kezd bele ilyesmibe- úgy teljesen igazad van! Viszont én azon mártírok egyike vagyok, akinek egy Karácsony se igazán húzza keresztül a számításait, mert hogy:

  • hosszú évek óta átreformált életmódot folytatok, azaz se cukor, se glutén, tej, tojás nem fér bele a napirendembe
  • nem eszek többet, mint amennyi jólesik

Szóval jöhet bármilyen Karácsony és mentes süti, ha mértékkel eszi az ember, nem rondít bele a fogyásba.

Most pedig térjünk rá a BodyMelt kihívásomra

Ha nem láttad az előző blogcikket, ahol a termékfejlesztő beavat a folyamatba, úgy kérlek olvasd vissza a blogcikket. Mit értettem azon, hogy a test több oldalról van támogatva? Mint egészségorientált és sportkedvelő a közel 20 év alatt, akad némi rálátásom a témára. Én is megízleltem a szélsőségek adta árnyoldalakat, amikor a csirkerizs, tojásfehérje, esti túrófogyasztás ,,páratlan” kombinációjának javaslatát tolták elém a mondva csinált sztáredzők. De valahogy senki nem kérdezte meg, hogy mi a vércsoportom, van-e alapbetegségem, anyagcserezavarom, emésztési gondjaim, amik esetleges bőrproblémák és allergiák formájában mutatkoztak.  Egy étrend ugyanis ott kezdődik, ha egyénre szabott és nem egy mindenkire ráerőltetett sablon.

A BodyMelt-re azért csillant fel a szemem, mert 4 pillér amire az egész épül

A méregtelenítés és a mikrobiom helyreállítás úgy vélem sarkalatos lenne nem csak a fogyni vágyók és az életmódváltók körében. Hiszen az a rengeteg ipari feldolgozott valami, amit megeszünk, vagy az egészséges saláta/zöldség ami a vegyszerektől bűzlik, és amitől a szervezet előbb-utóbb besokall.

Szóval, hiába figyelsz oda és futod át a címkét, hogy mit veszel, mert 100%-ra nem tudhatod biztosan. Így a meglátásom az, hogy időszakosan nem árt kisöpörni a szervezetet, amire a Detox-ot fejlesztették. Az emésztőrendszer fontosságát pedig szintén nem kell firtatni, hiszen a 9éves keresztlányom is rávágná, hogy Bifidus essensis meg élőflórás joghurt. Csakhogy a mikrobiom támogatása durván nem egy élőflórás joghurttal kezdődik. Erről itt egy cikkem. Így a fentiek alapján elkezdtem a programot, heti szigorúan nem több, mint 3 edzéssel, mert nem a sportra akarom fogni majd az elért eredményeim. Hol tartok most? Ha nem akarsz olvasni tovább, nézd meg a videót és elárulom 8 percben.

A kiinduló testösszetételem, amit InBody méréssel határoztak meg:

Mivel nekem nem a fogyás a cél, így a fentiek alapján azt kell, hogy mondjam remekül haladok a célom elérése felé. És hol van még a vége? Kövesd végig az utamat, iratkozz fel a YouTube csatornámra. Január 5-én folytatjuk méghozzá az InBody mérés helyszínéről.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 7 =